
PROJELER
İvrindi Altın ve Gümüş Madeni Projesi
TÜMAD Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından hayata geçirilen proje Balıkesir İli, İvrindi İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Proje kapsamında maden ocaklarından altın ve gümüş cevheri çıkarılmakta ve yığın liçi prosesinin ardından Dama & KCA iş birliği ile tasarlanan ve kurulumu tamamlanan ADR tesisinde zenginleştirilmektedir.
Balıkesir, Türkiye
Lapseki Altın ve Gümüş Madeni Projesi
TÜMAD Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından hayata geçirilen proje Çanakkale İli Lapseki İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Proje kapsamında kaynak tahmini, fizibilite çalışması, ADR tesisi tasarımı ve yapımı gibi önemli aşamalar DAMA Mühendislik kapsamında tamamlanmıştır.
Çanakkale, Türkiye
İnlice Altın Madeni Projesi
Proje danışmanlığını DAMA’nın üstlendiği, ESAN tarafından hayata geçirilen proje Konya İli İnlice Kasabası sınırları içerisinde yer almaktadır. Proje kapsamında yığın liçi ve ADR tesisi tasarım ve yapım işi gibi önemli aşamalar Dama Mühendislik kapsamında tamamlanmıştır.
Konya, Türkiye
Eymir Altın Madeni Projesi
DAMA Mühendislik’in Eymir Altın Madeni projesi için hazırladığı kapsam (scoping) çalışmasında 11,000 ton/gün kapasiteye sahip yığın liçi ve üç aşamalı kırma tesisi tasarımı ve maden, proses, altyapı gibi konular üzerinde çalışılmıştır. Rapor, ayrıca daha önce yapılmış olan jeoloji ve maden çalışmalarının değerlendirilmesini içermektedir.
Balıkesir, Türkiye
Montemor & Borba Altın Projesi
Yatırımcının projeyi edinim veya finanse etme kararına yardımcı olmak için DAMA Mühendislik tarafından yapılan değer takdiri (Due diligence) çalışması projenin temel teknik yönlerini kapsamaktadır ve risk teşkil eden unsurları tanımlamaktadır. Değer takdiri çalışması kapsamında jeoloji ve araştırma sonuçları ile ilgili rapor ve belgeler gözden geçirilmiştir ve jeolojik veri doğrulamaları için proje sahasına teknik ziyaretleri gerçekleştirilmiştir
Alentejo, Portekiz
Chowdar Altın Madeni Projesi
DAMA, mühendislik ve inşaat sorumluluklarını üstlenerek 1,500 ton/gün olan kırma tesisi kapasitesini 3,000 ton/gün’e çıkarmıştır ve kapasite artırım çalışmasıyla birlikte AIMROC (Azerbaycan Uluslararası Maden Kaynakları Şirketi) için yığın liçi optimizasyon çalışması yapmıştır.
Gence, Azerbaycan
Nasım Bakır Madeni Projesi
DAMA Mühendislik tarafından yatırımcının projeyi edinim kararına yardımcı olmak üzere güneydoğu İran’daki Nasım Bakır Madeni ile ilgili mevcut tüm teknik bilgiler, raporlar ve belgeler incelenmiştir ve jeolojik veri doğrulaması için maden sahasında çalışmalar yapılarak değer takdiri (due diligence) raporu tamamlanmıştır.
Berdesken, İran
Alvalade Polimetal Projesi
Yatırımcının projeyi edinim veya finanse etme kararına yardımcı olmak için DAMA Mühendislik tarafından yapılan değer takdiri (Due diligence) çalışması, projenin temel teknik yönlerini kapsamaktadır ve risk teşkil eden unsurları tanımlamaktadır. Değer takdiri çalışması kapsamında mevcut jeoloji ve araştırma sonuçları ile ilgili rapor ve belgeler gözden geçirilmiştir ve jeolojik veri doğrulamaları için proje sahasına teknik ziyaretler gerçekleştirilmiştir
Alvalade, Portekiz
Gümüşdere Maden Yatağı Projesi
Ön Kaynak Tahmini Çalışması; DAMA, işveren tarafından yürütülen ve daha önce yapılan arama çalışmalarına dayanan kaynak tahmin çalışmasını tamamlamıştır. DAMA, işveren tarafından sağlanan tüm ilgili verileri gözden geçirip doğrulamıştır ve proje için 3 boyutlu jeolojik modelleme yapmıştır. DAMA ayrıca, NI-43.101 uyumlu bir kaynak tahmini hazırlamak için gerekli olan veri kalitesi iyileştirmelerini ve daha önce test edilmemiş yeni bölgeler dahil olmak üzere saha için ilave arama faaliyetlerini amaçlayan bazı çalışmalar yaparak bunları işverene öneri olarak sunmuştur.
Niğde, Türkiye
Kirazlı & Ağı Dağı Altın Madeni Geliştirme Projesi
DAMA Mühendislik proje kapsamında 15,000 ve 30,000 ton/gün olmak üzere farklı kapasitelerin değerlendirildiği ön-fizibilite raporunu tamamlamıştır (2012). Ön-fizibilite raporunda maden kaynak tahmini güncellenmiş olup, madencilik, proses ve diğer maliyet kalemleri hesaplanmıştır.
Çanakkale, Türkiye
Hazine Mağara Arama ve Kaynak Tahmini Projesi
DAMA, mevcut arama verilerini değerlendirmek, öncelikli olarak altın ve gümüş için yeni sondaj planı yapmak ve JORC standartlarına uygun bir kaynak tahmini çalışması yürütmek için Proje Yöneticisi görevini üstlenmiştir. Toplamda DAMA, 3 yıl içerisinde 114 farklı lokasyondan 16,000 metre sondaj ve IP jeofizik çalışması gerçekleştirmiştir.
Gümüşhane, Türkiye
Bolkardağ Altın ve Gümüş Madeni Projesi
Proje kapsamında DAMA teknik değerlendirme raporunu hazırladıktan hemen sonra proje danışmanlığı sorumluluğunu üstlenmiştir. DAMA&KCA işbirliği ile mühendislik ve inşaat çalışmaları tamamlanan (Merril-Crowe) tank liçi tesisi başarılı bir şekilde devreye alınarak ilk altın dökümü gerçekleştirilmiştir.
Niğde, Türkiye